söndag 8 juli 2007

Söndag i landet lagom

Lördagens stora händelse pågick hela dagen. Live Earth sändes, för er som missade det, hela lördagen fram till söndag morgon. Budskapet var att vi skulle rädda världen vi har och vi fick massor av tips ocj ideér på hur vi små människor kunde hjälpa till såsom byta ut glödlampor, släcka lamporna i rum vi inte är i, stänga av alla elektiska prylar ordentligt, åka kollektivt, handla ekologiska och lokala varor osv osv.
Svårt att inte hålla med om detta.....

Budskapet skulle säljas med 150 olika artister ifrån 7 olika kontinenter, typ Live Aid och förra årets Live 8. Med facit i hand måste man väl ändå säga att det osade lite flopp över tillställningen. Wembley (nybyggt och alltid en självklarhet i sådana här sammanhang) kändes bara halvfullt och folk var måttligt imponerande av vad de fick se.
Min tanke när jag bevittnade spektaklet var att alldeles för många artister är för små för dessa stora scener, har inte det som krävs för att underhålla 60.000 pers.

Mina reflektioner från gårdagen:
Sämst:
* Rihanna (spelade i Tokyo) usel sångerska som många gånger räddades av sina körsångerskor. Varför måste man både dansa avancerad dans samtidigt som man sjunger??? Det går inte!!
* Pussycat dolls (spelade på Wembley) mer stripshow än musik. Hur kan man på en sådan här gala fråga publiken om den är "hot" där ute?!?! Totalt mörker....
* Garth Brooks & Trishia Yearwood (spelade i Washington DC) hur kan två proffs ställa till det såhär. De två delade mokrofon med sina två körsångare vilket innebar att det enda man hörde var Garths gitarr.....kalkon!!!

Roligast:
* Under James Blunts (Wembley) enormt sömniga gig svepte kameran över publiken som visar en kvinna som stirrar in i kameran och visar tummen ner!! Mycket roligt!!
* Sångaren i Wolfmother (Sydney) och hans frisyr. Gav verkligen mikrofonfrisyr en ny dimension, världsklass!!

Bäst:
* Metallica (Wembley) här ett band som kan tämja 60.000 pers. En James Hetfield i enormt getskägg, en alltmer tunnhårig Lars Ulrich (snudd på patetisk frisyr). "Bara" låtar från Black album (Sad but true, Enter sandman, Nothing else matters) men gött och se ett proffsigt band. Längtar till på torsdag!!
* Foo fighters (Wembley) Dave Grohl är coolheten själv och han tar publiken och mig med storm. Vilken energi, blir nog Foo fighters på stereon idag. Bästa låten My hero!
* Red Hot Chili Peppers (Wembley) ytterligare ett band som klarar av scenen. Stabilt och bra som vanligt. Anthony Keidis sjöng för en gång skull också ganska rent vilket gör det hela trevligt!!

Vad tyckte ni andra om galan?!?!?!

Ikväll blir det hemlagad pizza och Miami Ink på TV!!

1 kommentar:

Malof sa...

Tyckte också Live Earth galan kändes som en flopp. Trist att det inte fanns ett artistprogram tillgängligt, jag hittade det inte.

Möjligtvis så är dessa galor alltför upphausade av medior. Man vill göra det till något det inte är. Det är faktiskt inte någon ny företeelse längre!

Möjligtvis börjar jag bli så pass gammal att jag inte längre tycker det är intressant.

När Live Aid galan sändes var det något nytt och jättestort, jag var 15-16år och tyckte det var häftigt med musik på tv som sändes dygnet runt. Sådant är vardagsmat idag med kanaler som MTV, VH1 och Voice. Visserligen fanns MTV på den tiden men var inte så lättillgänglig som den är idag.

Live Earth galan var faktiskt större i omfattning än vad Live Aid var men den senare hade fördelen av att vara först. Det är nyhetens behag som drar, det räcker inte alltid av att vara störst!

Låter gott med pizza, bjuds ett smakprov? =)